Τιμητική διάκριση του Δήμου Μυκόνου από την Unesco

Εκτυπώσιμη μορφή
Τετάρτη, 10/01/2018 - 08:36

Για την προσφορά του στον Πολιτισμό βραβεύθηκε ο Δήμος Μυκόνου από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ομίλου για τον εορτασμό της 20ής επετείου του, που έλαβαν χώρα από 7 έως 9 Ιανουαρίου 2018.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική τιμητική διάκριση, την οποία ο Δήμος Μυκόνου απέσπασε ως ελάχιστο δείγμα στη συνολική προσφορά του στον Πολιτισμό, αλλά και ειδικότερα για τα πολιτιστικά δρώμενα διεθνούς εμβέλειας που έλαβαν χώρα κατά το περασμένο έτος και είχαν ως αποτέλεσμα την προβολή του Κυκλαδικού Πολιτισμού εντός και εκτός Ελλάδος, με επίκεντρο τη Διεθνή Έκθεση Vanity.

Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Ιωάννη Μαρωνίτη στην Αναπληρώτρια Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων κ. Μαρία Κουσαθανά.

Όπως ανέφερε στην ομιλία της η κ. Κουσαθανά, η σημασία της βράβευσης αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών που γίνονται συστηματικά τα τελευταία χρόνια στη Μύκονο, προκειμένου να αναδειχθεί ο αρχαίος και σύγχρονος πολιτισμός της, που αποτελεί βασικό στοιχείο ενός διαφορετικού προσανατολισμού του νησιού, πέραν αυτού του παγκόσμιου κέντρου θερινής αναψυχής και διασκέδασης.

«Η τουριστική ανάπτυξη του νησιού στηρίχθηκε στον πολιτισμό μας και αυτή τη σχέση πρέπει να ενδυναμώσουμε, κάτι το οποίο πράττει συστηματικά και μεθοδικά η παρούσα Δημοτική Αρχή τα τελευταία 3 χρόνια, έχοντας πλέον ορατά αποτελέσματα. Ελπίζουμε και επιθυμούμε στην προσπάθειά μας αυτή, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων να βρίσκεται δίπλα μας και στο μέλλον», επισήμανε η κ. Κουσαθανά.