Βιογραφικό

Εκτυπώσιμη μορφή

Γεννήθηκα από γονείς Μυκονιάτες το 1982. Τελείωσα την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Μύκονο, και είμαι κάτοχος δύο πανεπιστημιακών πτυχίων: της Νομικής του Πανεπιστημίου Θράκης και του τμήματος Γλωσσών, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών της Σχολής Κλασικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών, από το ίδιο πανεπιστήμιο. Το πρώτο μεταπτυχιακό μου το έλαβα από την Νομική Σχολή Αθηνών, στις «Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές» και το δεύτερο μεταπτυχιακό μου στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων από την Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Τη θητεία μου την υπηρέτησα στο Πολεμικό Ναυτικό.

Επαγγελματικά είμαι δικηγόρος παρ΄ εφέταις, με δικό μου γραφείο στη Μύκονο, μέλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Σύρου. Το 2010 ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση -με υποτροφία- στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, μία εμπειρία «σταθμό» στην επαγγελματική μου διαδρομή. Προηγουμένως, και για δυο συναπτά έτη, εργάστηκα σε θέση ευθύνης στο ενιαίο Υπουργείο Εσωτερικών, στο υπουργικό γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών, με κύριες διοικητικές και πολιτικές αρμοδιότητες στον τομέα της δημόσιας τάξης αλλά και στη δημόσια διοίκηση. Από τα σχολικά μου ακόμα χρόνια υπήρξα κοινωνικά και πολιτικά δραστήριος και οι συμφοιτητές μου με εξέλεγαν σταθερά Πρόεδρο και εκπρόσωπο των Φοιτητικών Συλλόγων που συμμετείχα, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το 2010 οι συντοπίτες μου με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και με εξέλεξαν πρώτο Περιφερειακό Σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου σε αριθμό σταυρών προτίμησης σε όλες τις Κυκλάδες και έναν από τους νεότερους πανελλαδικά και το 2012 οι συνάδελφοι μου από όλα τα νησιά μου εμπιστεύθηκαν την τιμητική θέση του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, εκπροσωπώντας όλη την μειοψηφία του Σώματος. Στην διάρκεια της θητείας μου συμμετείχα σε διάφορες επιτροπές και για 2 έτη υπήρξα Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ασχολούμενος ενεργά με την προβολή των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, ως επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Πρωτοβουλία Δράσης», οι συντοπίτες μου με τίμησαν με την εκλογή μου ως Δήμαρχο Μυκόνου, με ποσοστό 52,51% για την δημοτική περίοδο 2014-2019 και επανεξελέγην τον Ιούνιο του 2019 για την δημοτική περίοδο 2019-2023.

Στις αρχαιρεσίες του Οκτωβρίου 2014 εκλέχθηκα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων του Νοτίου Αιγαίου και κατά την συγκρότηση του σε σώμα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. για την επόμενη πενταετία, θέση στην οποία επανεκλέχθηκα για την περίοδο 2019-2023.

Με απόφαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος το 2015 και εν νέου το 2020 επιλέχθηκα μέλος της μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας της Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς και είχα την τιμή να συμμετέχω τα έτη 2015-2020 ως τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α), όντας και ο μοναδικός αιρετός που προέρχεται από τη νησιωτική Ελλάδα σε αυτά τα δυο όργανα.

Το Νοέμβριο του 2019 εξελέγην 4ος σε αριθμό ψήφων πανελλαδικά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), που εκπροσωπεί τους 332 Δήμους της χώρας. Τον Ιανουάριο του 2020 επιλέχθηκα ομόφωνα από την ΚΕΔΕ, ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που εδρεύει στο Στρασβούργο και το Νοέμβριο του ίδιου έτους εξελέγην Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (European People's Party, EPP).

Τον Ιούνιο του 2020 με διυπουργική απόφαση ορίστηκα μέλος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας και τον Αύγουστο του ίδιου έτους μέλος του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Τον Ιούλιο του 2023 εξελέγην στη θέση του Β’ Αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να ταξιδεύω και να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα στην Ευρώπη και τον κόσμο, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η σύγχρονη πολιτική δεν μπορεί παρά να συμπορεύεται με τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εξελίξεις. Μιλάω Αγγλικά και Ιταλικά ενώ έχω παρακολουθήσει μαθήματα Ρωσικής Ιστορίας και Πολιτισμού στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας.