Δυναμική παρέμβαση στο ΣτΕ για τα συμφέροντα των πολιτών της Μυκόνου

Εκτυπώσιμη μορφή
Τετάρτη, 15/02/2023 - 00:00

Στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, βρέθηκε σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, όπου εκδικάζονταν τρεις αιτήσεις ακυρώσεων για τη Μύκονο.

Η πρώτη αφορούσε την κοινή υπουργική απόφαση για την έγκριση χωροθέτησης Μαρίνας Σκαφών του επενδυτικού σχεδίου με την ονομασία «Τουριστική Ανάπτυξη στη Μύκονο», της BLUE IRIS Α.Ε στη θέση «Καραπέτης» στη Δημοτική Κοινότητα Άνω Μεράς Δήμου Μυκόνου.

Η δεύτερη την οικοδομική αδεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ανέγερση νέας ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας 5* στην Μύκονο, Δυναμικότητας 192 κλινών – στην θέση Καραπέτης, Άνω Μερά της ν.Μυκόνου υπέρ της εταιρίας BLUE IRIS ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΟΝ.ΕΠΕ.

Και η τρίτη την απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την παράταση αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές του νησιού.

Ο κ. Κουκάς, αποφασισμένος και αδιαπραγμάτευτος υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης και της διαφύλαξης του Μυκονιάτικου τοπίου, σχολίασε σχετικά:
“Από το πρωί στο Συμβούλιο της Επικρατείας
Σταθερά απέναντι σε όσους αγνοούν τη βούληση της τοπικής κοινωνίας…
Απόλυτα συνεπείς με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου….
Αδιαπραγμάτευτα υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης και της διαφύλαξης του μυκονιάτικου τοπίου…Δώσαμε σήμερα το παρόν στην εκδίκαση τριών αιτήσεων ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας:
Η πρώτη απέναντι στη κοινή υπουργική απόφαση για την έγκριση χωροθέτησης _Μαρίνας Σκαφών του επενδυτικού σχεδίου με την ονομασία «Τουριστική Ανάπτυξη στη Μύκονο», της BLUE IRIS Α.Ε στη θέση «Καραπέτης» στη Δημοτική Κοινότητα Άνω Μεράς Δήμου Μυκόνου.
Η δεύτερη απέναντι στην οικοδομική αδεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ανέγερση νέας ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας 5* στην Μύκονο, Δυναμικότητας 192 κλινών – στην θέση Καραπέτης, Άνω Μερά της ν.Μυκόνου υπέρ της εταιρίας BLUE IRIS ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΟΝ.ΕΠΕ.
Η τρίτη απέναντι στην απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την παράταση αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές του νησιού μας, την ίδια ώρα που επιτρέπεται η έκδοση οικοδομικών αδειών για τις στρατηγικές επενδύσεις. Ναι στην αναστολή, αλλά για όλους.
Συνεχίζουμε με συνέπεια, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα να δίνουμε τη μάχη για το μέλλον των επόμενων γενιών στο νησί μας.”