Αίτηση ακύρωσης του Δήμου Μυκόνου κατά του Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων

Εκτυπώσιμη μορφή
Τετάρτη, 05/02/2020 - 07:00

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου σήμερα συζητείται η αίτηση ακύρωσης του Δήμου Μυκόνου κατά του Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων, ώστε να αποτραπεί η κατασκευή τουριστικού χωριού στην περιοχή Καραπέτης, της Άνω Μεράς.

Ο Δήμος Μυκόνου δρομολογεί καταθέτει αίτησης ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του Προεδρικού Διατάγματος και ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να αποτραπεί η έναρξη υλοποίησης του έργου. Το σκεπτικό της προσφυγής του -ύστερα και από ομόφωνη απόφαση του δ.σ. του νησιού- σχετίζεται με τις εξουσιοδοτικές διατάξεις του Π.Δ., "που επιτρέπουν την ανατροπή του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού που προβλέπει η εγκεκριμένη από το έτος 2005 ΖΟΕ της νήσου Μυκόνου". Όπως και με σειρά άλλων νομικού χαρακτήρα λόγων βάσει των οποίων το Π.Δ. "ανατρέπει το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του νησιού".

Ο Δήμαρχος Μυόνου Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά:

Η Μύκονος, ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός είναι σταθερά υπέρ της ανάπτυξης, αλλά με σχέδιο και σεβασμό στη φυσιογνωμία της. Είναι ξεκάθαρο ότι πρώτα φτιάχνεις υποδομές και επικαιροποιείς τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και μετά αποφασίζεις πόσες και τι είδους επενδύσεις "σηκώνει” το νησί.