Συνεδρίασε στη Σύρο η Επιτροπή Τουρισμού της Περιφέρειας

Εκτυπώσιμη μορφή
Κυριακή, 25/11/2012 - 20:54

Συνεδρίασε στη Σύρο η Τουριστική Επιτροπή με προεδρεύουσα την αντιπεριφερειάρχη Ελ. Φτακλάκη, η οποία χαιρέτισε τα μέλη της επιτροπής και δεσμεύτηκε με μια συνεχή συνεργασία καθώς η επιτροπή τουρισμού πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό των δράσεων.

Η αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για την έκθεση της PHILOXENIA της Θεσσαλονίκης, στην οποία μετείχε η κα Φτακλάκη προβάλλοντας τη τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε αναλυτικά στους παρευρισκόμενους τη τουριστική ταυτότητα του Νοτίου Αιγαίου, όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από τα διαφημιστικά προϊόντα με το νέο λογότυπο της Περιφέρειας. Επιπλέον, προτάθηκε η δημιουργία μιας ομάδας προβληματισμού Επιστημόνων Τουρισμού (think tank).

Ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση, η κα Φτακλάκη παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για το έτος 2013 όπου συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της επιτροπής, καθώς επίσης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η απόφαση αυτεπιστασίας για την υλοποίηση του υποέργου 1 της Πράξης «Προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου» μέσω του ΕΣΠΑ.

Παρόντες στην επιτροπή τουρισμού ήταν ο Αντιπρόεδρος της Κουκάς Κωνσταντίνος και τα μέλη: Γρυπάρης Δημήτριος, Κυπραίου Μαρία, Θεόφιλος Λάζαρος, Σταυλάς Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος Μπιζάς, Πέτρος Ηλιάκης.