Συνάντηση του Δημάρχου Μυκόνου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στο Δημαρχείο Μυκόνου

Εκτυπώσιμη μορφή
Δευτέρα, 09/10/2017 - 16:55

Με αφορμή τους 29ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες που διεξήχθησαν το διήμερο 7 και 8 Οκτωβρίου στη Μύκονο, πραγματοποίησε επίσκεψη στο νησί ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.

Τον κ. Σαντορινιό υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Μυκόνου, ο Δήμαρχος Μυκόνου και οικοδεσπότης των Αγώνων Κωνσταντίνος Κουκάς.

Οι δυο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα του νησιού τόσο κατά την τουριστική περίοδο όσο και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Με πρωτοβουλία του κ. Σαντορινιού δρομολογήθηκαν άμεσες παρεμβάσεις σε ορισμένα από τα προβλήματα.

Έπειτα από την κατ' ιδίαν συνάντηση των δυο ανδρών, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, παρουσία του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και της Λιμενικής Αρχής του νησιού, όπου συζητήθηκαν εκτενέστερα διάφορα θέματα, όπως οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις, οι απλοποιήσεις των αδειοδοτήσεων για έργα στο λιμάνι, η ένταξη της χρηματοδότησης της προμήθειας προσκρουστήρων μέσω ΕΣΠΑ, η έγκριση της μελέτης για την αποκατάσταση των λιμενικών εγκαταστάσεων της Δήλου, η επαναφορά της γνώμης του δημοτικού συμβουλίου για τις πλωτές εξέδρες, η έμμεση επιστροφή φόρων από την κατάργηση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και η πρόοδος αδειοδότησης του υδατοδρομίου.