Συνάντηση με την Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χρ. Καλογήρου

Εκτυπώσιμη μορφή
Τετάρτη, 05/12/2012 - 17:26

Ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς πραγματοποίησε εφ όλης της ύλης συνάντηση με την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου. Η προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Α.Δ.Α στον Πειραιά, και διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.

Ο κ. Κουκάς είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να αναπτύξει με την Γενική Γραμματέα όλα τα τρέχοντα ζητήματα των νησιών και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου και τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με στόχο την προώθηση και επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Ο κ. Κουκάς μεταξύ άλλων ανέπτυξε στην κα. Καλογήρου το μείζον - όπως το χαρακτήρισε - θέμα της χωροταξίας της Μυκόνου με την Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε), η οποία τέθηκε σε εφαρμογή με το Προεδρικό Διάταγμα ΦΕΚ 243 Δ/08.03.2005, και το οποίο καθιέρωσε τεράστιες αδικίες εις βάρος των Μυκονιατών και της περιουσίας τους.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Μυκόνου ζήτησε την αρωγή της Γ.Γ. της Α.Δ.Α στην δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ώστε με συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων να επιχειρηθεί τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος και σύμμετρα να αρθούν οι αδικίες.

Η Γενική Γραμματέας επιφυλάχθηκε να επανέλθει στο θέμα, αφού πρώτα εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες το θεσμικό πλαίσιο και το όποιο περιθώριο τροποποιήσεων.