Συνάντηση Δημάρχου με τους Βουλευτές Κυκλάδων του Σύριζα.

Εκτυπώσιμη μορφή
Πέμπτη, 18/04/2019 - 14:29

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου στο Δημαρχείο Μυκόνου ανάμεσα στο Δήμαρχο κ. Κουκά και τους βουλευτές Κυκλάδων του Σύριζα κ. Συρμαλένιο
και κ. Συρίγο.

Η συζήτηση αφορούσε την πρόοδο που έχει σημειώσει η παρούσα Δημοτική Αρχή από το 2015 έως σήμερα κυρίως όσον αφορά τα έργα που έχουν εγκριθεί προς χρηματοδότηση, καθώς και το πρόσφατο αίτημα για την παρουσία Εισαγγελέα στο νησί, το καλοκαίρι.
Ο Δήμαρχος κ. Κουκάς ενημέρωσε τους βουλευτές για τις επιτυχείς εντάξεις του Δήμου Μυκόνου σε προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως ο Φιλόδημος όπου εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση τέσσερα έργα, το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου όπου εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση ένα έργο, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο όπου εντάχθηκαν τέσσερα έργα.

Στη συνέχεια ο κ. Κουκάς δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα που αφορούν το Πράσινο Ταμείο και τις δράσεις του περιβαλλοντικού ισοζυγίου ενημέρωσε τους βουλευτές για το υπόμνημα που έστειλε πρόσφατα στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη διεκδικώντας το ποσό ύψους 36.774.940,50 εκ. ευρώ, που αντιστοιχεί στη Μύκονο, βάση της νομοθεσίας από τα εισπραχθέντα πρόστιμα και παράβολα των αυθαιρέτων, ώστε να επιστραφεί μέσα από την κατάρτιση ειδικών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, αποκλειστικά για το νησί της Μυκόνου. Με τον τρόπο αυτό θα υλοποιηθούν έργα για την αναβάθμιση και επέκταση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού, την πολεοδομική ανάπλαση, την αναβάθμιση και την προστασία του πολιτιστικού, φυσικού και θαλάσσιου περιβάλλοντος του νησιού.

Επιπλέον ο Δήμαρχος Μυκόνου ενημέρωσε τους δύο βουλευτές για το αίτημα που έχει αποστείλει στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για την παρουσία Εισαγγελέα κατά τους θερινούς μήνες στο νησί. Ο Εισαγγελέας θα μπορεί να συντονίζει όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, πέραν της αστυνομίας, θα συμβάλει καθοριστικά στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση αυτόφωρων αδικημάτων και θα τονώσει ακόμα περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας στο νησί, το οποίο αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου δήλωσε σχετικά:

“Στη σημερινή συνάντηση, μου δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσω στους βουλευτές Κυκλάδων του Σύριζα έμπρακτα τα αποτελέσματα των προσπαθειών που γίνανε από το2015 έως σήμερα με το Δήμο Μυκόνου να καταφέρνει να εντάξει αρκετά έργα σε χρηματοδοτήσεις τόσο του κράτους, όσο και των Ευρωπαϊκών Ταμείων.

Επιπλέον, τους ζήτησα να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα που υποβάλλαμε στον Υπουργό Περιβάλλοντος, ώστε να επιστραφούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στο νησί μας μέσω του περιβαλλοντικού ισοζυγίου. Παράλληλα επεσήμανα το αίτημα για παρουσία Εισαγγελέα με απώτερο στόχο την τόνωση του αισθήματος της ασφάλειας στην περιοχή.

Συνεχίζουμε με πίστη και αποφασιστικότητα να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε από την Πολιτεία,που επιτέλους πρέπει να αντιληφθεί ότι είμαστε ένας από τους κορυφαίους διεθνείς τουριστικούς και προβάλουμε τη χώρα σε όλο τον κόσμο.“

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ