Συνάντηση Δημάρχου Κωσταντίνου Κούκα με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο

Εκτυπώσιμη μορφή
Παρασκευή, 16/09/2022 - 00:00

Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωσταντίνος Κούκας συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο. Στην ατζέντα όλα τα μεγάλα θέματα του νησιού .

Σε σχετική του ανάρτηση στα social media ο δήμαρχος Μυκόνου αναφέρει τα εξής:

« Κάθε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και πρώην Πρωθυπουργό, αλλά, το σημαντικότερο για μένα, διαχρονικό φίλο του νησιού, Παναγιώτη Πικραμμένο, είναι πάντα ουσιαστική.

Μιλήσαμε εκτεταμένα και για αρκετή ώρα για τη δυναμική, αλλά και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Μύκονος τα επόμενα χρόνια.

Συμφωνήσαμε στην ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών, αλλά και της εφαρμογής των κανόνων σε όλα τα επίπεδα, ώστε η ανάπτυξη του νησιού να συμβαδίζει με τη διατήρηση της μοναδικής του ταυτότητας και το σεβασμό του περιβάλλοντος. Συμφώνησα ότι θα κινηθώ προς αυτή την κατεύθυνση και πως η επίτευξη των στόχων προϋποθέτει την άμεση και ειλικρινή συνεργασία μεταξύ Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικής κοινωνίας.

Αφού τον ευχαρίστησα για το πραγματικό ενδιαφέρον του και αφού ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τόνισα ότι βασικό μέλημα όλων των πολιτικών από εδώ και πέρα δεν πρέπει να είναι μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον του νησιού και ότι η επένδυση στη νησιωτική Ελλάδα αποτελεί επένδυση στο αύριο, στη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας μέσα από τα εκατομμύρια των επισκεπτών μας.

Η υπόθεση σεβασμού, διατήρησης του χαρακτήρα της τοπικής κοινωνίας, η επέκταση των υποδομών, είναι ζητήματα που οφείλουν να γίνουν κυβερνητική θεματική ενότητα με έμπρακτη στήριξη.»