Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Εκτυπώσιμη μορφή
Πέμπτη, 07/04/2022 - 19:49

Ο Δήμος Μυκόνου στέκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου, τους Ναυτοπροσκόπους, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πετεινάρου, καθώς και το Ιδιωτικό Σχολείο Μυκόνου “Σύγχρονη Παιδεία”, προχώρησαν στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σημαντική ήταν η συμβολή πολλών Μυκονιάτικων επιχειρήσεων αλλά και πολιτών οι οποίοι βοήθησαν ενεργά στη συλλογή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικού υλικού, που στη συνέχεια στάλθηκε στον Ερυθρό Σταυρό έτσι ώστε να αξιοποιηθούν κατάλληλα εκεί που η βιαιότητα του πολέμου δείχνει το πιο άγριο πρόσωπο της.

Η συλλογή των προϊόντων της ανθρωπιστικής βοήθειας πραγματοποιήθηκε στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο από τις 8 έως τις 31 Μαρτίου 2022.

Ο Δήμος Μυκόνου θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα κάθε έναν από τους συμπολίτες μας που στηρίζουν ενεργά όλες αυτές τις δράσεις που οργανώνονται από το Δήμο και βρίσκουν εύκρατο κλίμα μέσα στην Μυκονιάτικη Κοινωνία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις επιχειρήσεις :

Ξενοδοχείο MYKONOS BAY
Ξενοδοχείο NAZOS HOTEL
Ζαχαροπλαστείο ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ
ΔΗΛΟΣ ΜΑΡΚΕΤ
SUPER MARKET FLORA
SUPER MARKET ΔΕΝΑΞΑΣ
Εταιρεία μεταφορών EXPRESS ΜΥΚΟΝΟΥ για την δωρεάν μεταφορά του υλικού,
καθώς και στα μέλη των φορέων, στους γονείς και μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν στην προσπάθεια.

Ενημερώνουμε επίσης ότι μεγάλο μέρος των μεταχειρισμένων ειδών ρουχισμού στάλθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων βοηθώντας έτσι συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Σε σχετική του δήλωση ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού, κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου τόνισε ότι:

«Είναι πάντοτε το πιο ουσιαστικό και σημαντικό να παραμένουμε άνθρωποι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα κάθε έναν από εσάς που στηρίζετε ενεργά όλες αυτές τις δράσεις που οργανώνονται από το Δήμο μας και βρίσκουν μεγάλη ανταπόκριση στην Μυκονιάτικη Κοινωνία.»

Η Πρόεδρος του Π. Α. Κ. Ο. Γ. Αξιώτης Άννα Καμμή προσέθεσε:

«Ο Δήμος Μυκόνου δεν μπορούσε να μη συμμετέχει στην προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας εκφράζοντας για άλλη μια φορά το μεγάλο απόθεμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης της μυκονιάτικης κοινωνίας.
Παραφράζοντας τον Ηρόδοτο ας ευχηθούμε για το μέλλον της ανθρωπότητας “Κανένας να μην είναι τόσο ανόητος που να προτιμάει τον πόλεμο από την ειρήνη. Γιατί στον καιρό της ειρήνης τα παιδιά θάβουν τους γονείς τους, ενώ αντίθετα στον καιρό του πολέμου οι γονείς θάβουν τα παιδιά τους”.»