Ο Δήμος Μυκόνου προχωρά στην αναβάθμιση των παιδικών χαρών του νησιού

Εκτυπώσιμη μορφή
Πέμπτη, 16/05/2019 - 14:29

Ο Δήμος Μυκόνου μετά τη μεγάλη επιτυχία ένταξης στο Πρόγραμμα Φιλόδημος το Νοέμβριο, εξασφαλίζοντας 210.000 ευρώ για τις παιδικές χαρές και τη διάθεση από ιδίους πόρους ποσού ύψους 210.000 ευρώ προχωρά στην αναβάθμιση των παιδικών χαρών του νησιού.

Μετά τη σημαντική επιτυχία του Δήμου Μυκόνου να εξασφαλίσει από το Πρόγραμμα Φιλόδημος χρηματοδότηση για την προμήθεια και την τοποθέτηση εξοπλισμού με σκοπό την αναβάθμιση των παιδικών χαρών του νησιού και σε συνδυασμό με ιδίους πόρους προχωρά στο επόμενο βήμα.

Συγκεκριμένα, προκήρυξε διεθνή ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό ενδεικτικού προϋπολογισμού 420.000 ευρώ (με ΦΠΑ) με ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών την 16η Μαΐου 2019 και λήξης την 14η Ιουνίου 2019.
Ο διαγωνισμός αφορά στην προμήθεια, την αναβάθμιση και την προσαρμογή των παιδικών χαρών του νησιού στις απαιτήσεις του ΕΛΟΤ.

Ειδικότερα, το αντικείμενο της σύμβασης μετά από μελέτη της Τεχνική Υπηρεσίας του Δήμου αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση δαπέδων και λοιπού αστικού εξοπλισμού με στόχο τη βελτίωση και την αναβάθμιση τριών παιδικών χαρών του Δήμου Μυκόνου. Οι παιδικές χαρές είναι της Λάκκας, των Μύλων και της Άνω Μεράς.

Οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών περιλαμβάνουν εργασίες:

• επισκευής γενικότερης συντήρησης,
• απεγκατάστασης, μεταφοράς υφιστάμενων και τοποθέτηση νέων οργάνων,
• διαμόρφωσης των χώρων για την ασφάλεια των παιδιών,

καθώς και κάθε άλλη εργασία, μετά την προμήθεια των αναγκαίων υλικών, ώστε με την περάτωσή τους να πληρούνται οι προϋποθέσεις πιστοποίησης των παιδικών χαρών, σύμφωνα με τα ισχύοντα Ευρωπαϊκά πρότυπα και της επιθεώρησης των παιδικών χαρών για την έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών συμμόρφωσης.

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ