Ο Δήμαρχος Μυκόνου, σε Ημερίδα για την οδική ασφάλεια στο Γρυπάρειο

Εκτυπώσιμη μορφή
Πέμπτη, 09/03/2023 - 00:00

Σε μια πολύ σημαντική ημερίδα για την οδική ασφάλεια των πολιτών της Μυκόνου, βρέθηκε τις προηγούμενες ώρες ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κων/νος Κουκάς.

Ο κ. Κουκάς, βρέθηκε στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην ημερίδα με τίτλο «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ – ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΕΟΙ», υπό τη την οργάνωση του Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου, του Π.Α.Κ.Ο «Γεώργιος Αξιώτης» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων “Σύγχρονη Παιδεία”.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου, δίνοντας το στίγμα και την αναγκαιότητα της προσοχής σημείωσε στην ομιλία του, ότι είναι πραγματικά μια πάρα πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία, στην οποία πραγματοποιείται αυτή η εξαιρετική ημερίδα από το Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων “Σύγχρονη Παιδεία” και ότι τα γεγονότα των ημερών μας έχουν όλους συγκλονίσει.
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς αναφέρει τα εξής:
“Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μας έχουν συγκλονίσει όλους κι έχουν επαναφέρει με τον πλέον τραγικό, δυστυχώς τρόπο τα ζητήματα της πρόληψης, της οργάνωσης, του προγραμματισμού, της διαφάνειας ως βασικά ζητούμενα της ελληνικής Πολιτείας.
Μιας Πολιτείας, που όφειλε και οφείλει να δημιουργεί σύγχρονες υποδομές, ώστε να μπορούν οι πολίτες, πλέον στο 21ο αιώνα, να μετακινούνται με ασφάλεια και ταχύτητα. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον της κάθε Πολιτείας και αυτό οφείλουμε όλοι μαζί, Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολίτες να το διεκδικήσουμε, να το απαιτήσουμε και να το επιβάλλουμε.
Με τη σκέψη στα θύματα και στις οικογένειές τους ,αλλά και στους τραυματίες που δίνουν τη δική τους μάχη, θα ήθελα να επισημάνω ότι δυστυχώς, κάθε χρόνο στην Ελλάδα για πολλές δεκαετίες θρηνούμε εκατοντάδες και χιλιάδες θύματα και τραυματίες από την κακή οδική συμπεριφορά, αλλά και πολλές φορές από την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, ειδικά του επαρχιακού.
Στο πλαίσιο αυτό, η σημερινή ημερίδα με τη συμμετοχή της Προέδρου του Ινστιτούτου Οδική Ασφαλείας κα. Βασιλικής Μυλωνά, αλλά και της Αρχιφύλακας στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου–Τροχαία Μυκόνου κα. Αντιγόνης Μαυρογονάτου, εντάσσεται σε άλλη μία πρωτοβουλία της τοπικής μας κοινωνίας, ώστε οι πολίτες και ειδικά οι νέοι μας, να έχουν μία υπεύθυνη και αξιόπιστη ενημέρωση.
Με τη δέσμευση ότι ο Δήμος μας θα συνεχίσει να στηρίζει και υλικά και ηθικά αντίστοιχες εκδηλώσεις, θα παρακολουθήσω με πολύ μεγάλη προσοχή τις εργασίες της ημερίδας κι εύχομαι πραγματικά να συμβάλει ουσιαστικά και στην ενημέρωση, και στην ευαισθητοποίηση όλων μας. Σας ευχαριστώ πολύ.”