Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Επιτροπή Διαβούλευσης το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου Μυκόνου για το 2015

Εκτυπώσιμη μορφή
Πέμπτη, 13/11/2014 - 00:00

Με ομόφωνη γνωμοδότηση ολοκληρώθηκε εχθές το απόγευμα στο κτίριο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος Παιδείας & Ανάπτυξης (ΚΔΕΠΠΑΜ) η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, όπου συζητήθηκε το σχέδιο του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Μυκόνου για το έτος 2015.
Ο Δήμος Μυκόνου για πρώτη φορά σύστησε και διοργάνωσε συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που είχε στόχο τη συζήτηση ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και την Κοινωνία των Πολιτών για καίρια ζητήματα που αφορούν το νησί. Ζητήματα που εντάχθηκαν από τον Δήμο στο σχέδιο του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων για το έτος 2015 και πρόκειται να συζητηθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο το Σάββατο 15 Νοεμβρίου.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου, κος Κωνσταντίνος Κουκάς παρουσίασε στους συμμετέχοντες το προτεινόμενο τεχνικό πρόγραμμα το οποίο, όπως σημείωσε, χαρακτηρίζεται από τα υψηλά ποσά που προτίθεται ο Δήμος να διαθέσει. Τα ποσά αυτά προέρχονται κυρίως από ίδιους δημοτικούς πόρους οι οποίοι δεν διατέθηκαν μέχρι σήμερα, εφόσον δεν εφαρμόσθηκε ποτέ κάποιο αντίστοιχο τεχνικό πρόγραμμα. Από την άλλη πλευρά, ο κος Κουκάς υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο εμπλουτισμένο με δράσεις και δραστηριότητες, όμως κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν γιατί δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί συνολικά, λόγω της υποστελέχωσης του Δήμου.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Νίκος Γκέλος παρουσίασε το σχέδιο του συνολικού προϋπολογισμού για το 2015 που αφορά στην εφαρμογή του τεχνικού προγράμματος, στα έσοδα και έξοδα του Δήμου, από προμήθειες, υπηρεσίες, αμοιβές κ.ο.κ.
Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος, η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κα Άννα Καμμή, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κος Βαγγέλης Μπόνης, κος Πέτρος Σταυρακόπουλος, κος Μιχάλης Αποστόλου, η Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων κα Δήμητρα Νάζου και η κα Μαρουσώ Λαγαμτζή Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ.
Οι πολίτες που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για θέματα που έχουν εντοπίσει στο νησί και χρήζουν της τεχνικής επιμέλειας του Δήμου. Πολλά από αυτά θα συμπεριληφθούν στην τελική πρόταση του τεχνικού προγράμματος που θα κατατεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαββάτου.
Οι φορείς που συμμετείχαν ενεργά με εισηγήσεις των εκπροσώπων τους στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μυκόνου, ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Ρήνειας, το Σωματείο Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων «Ο Άγιος Τρύφων», ο Σύλλογος Γονέων 2ου Νηπιαγωγείου, ο Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων 1ου & 3ου Νηπιαγωγείου, ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου, ο Σύλλογος Γονέων Γενικού Λυκείου, ο Σύλλογος Γυναικών Άνω Μεράς «Οι Ανωμερίτισσες», το Σωματείο Ιδιοκτητών Αγοραίων Αυτ/των ΤΑΞΙ Μυκόνου, ο Σύλλογος Αλιέων Μυκόνου, το Σωματείο Λεμβούχων Πλ. Γυαλού «Ο Άγιος Αρτέμιος», ο Σύλλογος Μελετητών Μηχ/κων Μυκόνου, το Σωματείο Ξενοδόχων Μυκόνου, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου, ο Α.Σ. Άνω Μεράς, ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Μυκονιάτικη Αλληλεγγύη», η Φιλοζωική Εταιρία Μυκόνου, η Ένωση Φίλων Δήλου – Ρήνειας, ο Σύλλογος Λογιστών Μυκόνου, ο Α.Ο. Μυκόνου, ο ΕΡ. ΟΣ. Μυκονίων, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μυκόνου & Φίλων Στήριξης «Δύναμη Ψυχής», και ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Μυκόνου.