Ξεκινάει το πρώτο Κλειστό Γυμναστήριο της Μυκόνου

Εκτυπώσιμη μορφή
Δευτέρα, 05/08/2013 - 00:00

Στη συνέχεια της επισημοποίησης της σπουδαίας χρηματικής δωρεάς της Παναγιώτας Χανιώτη, χήρας Μάρκου Ιω. Χανιώτη, υπεγράφη πριν από λίγες μέρες το Συμφωνητικό για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στη θέση Καρδαμίδα της Άνω Μεράς Μυκόνου.
Το Κλειστό Γυμναστήριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο σημερινής ιδιοκτησίας του Δήμου Μυκόνου, μετά από δωρεά της Ιεράς Μονής της Παναγίας Τουρλιανής Άνω Μεράς Μυκόνου. Η αγαπητή Ανωμερίτισα και δωρήτρια κυρία Παναγιώτα Χανιωτη, προσέφερε το χρηματικό ποσό των επτακοσίων χιλιάδων (700.000,00) ευρώ προς τον Δήμο Μυκόνου, για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Καλαθοσφαίρισης, ενός έργου για το οποίο τόσες προσπάθειες έχουν καταβληθεί τα τελευταία χρόνια και σήμερα υλοποιείται χάρη στην δωρεά την οποία έχει ήδη αποδεχθεί ο Δήμος Μυκόνου, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά από πολλά χρόνια, ένα αίτημα των Μυκονιατών ικανοποιείται και μέσα στις επόμενες εβδομάδες ξεκινούν οι εργασίες από τον εργολάβο του έργου κ. Θεόδωρο Σιούρδα και με την επίβλεψη της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μυκόνου. Το νέο Γυμναστήριο που θα ονομαστεί «Ιωάννης Μάρκου Χανιώτης (Παχύς)», εις μνήμην του τόσο πρόωρα χαμένου παιδιού της δωρήτριας, θα δικαιώσει ένα όνειρο των Μυκονιατών που περιμένουν χρόνια για την κατασκευή του.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας, αφού ευχαρίστησε τη δωρήτρια για την τόσο σημαντική προσφορά της στην Νεολαία του νησιού μας, ανέφερε ότι όλοι μαζί πρέπει να δεσμευθούμε και να βοηθήσουμε ώστε σύντομα να ολοκληρωθεί αυτό το πολύτιμο έργο αναβάθμισης του Αθλητισμού στη Μύκονο, το οποίο αποτελεί όνειρο δεκαετιών για τα παιδιά μας. Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης, ότι θα πρέπει για την πράξη της αυτή η δωρήτρια να ανακηρυχθεί μεγάλη Ευεργέτιδα του Δήμου Μυκόνου. Ακολούθως, ο Δήμαρχος συνυπέγραψε σε μια σεμνή συνάντηση στο σπίτι της δωρήτριας, μέσα σε ένα πολύ εγκάρδιο κλίμα, το ιδιωτικό εργολαβικό συμφωνητικό με τον εργολάβο κ. Σιούρδα και την κα Παναγιώτα Χανιώτη, παρουσία του δικηγόρου της δωρήτριας και Περιφερειακού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, της κας Μαρουσούλας Χανιώτη Δημοτικής Συμβούλου και συγγενούς της δωρήτριας, καθώς και άλλων μελών της οικογένειας Χανιώτη.