Με την πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα συναντήθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς

Εκτυπώσιμη μορφή
Σάββατο, 12/03/2022 - 20:41

Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης διοργάνωσε η Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Ελλάδα κα. Luela Hajdaraga, παρουσία Δημάρχων από την Αλβανία, το Κόσοβο και την Ελλάδα..
Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη προώθησης πολιτικών για τη βιώσιμη ανάπτυξη, παράλληλα με τη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής ταυτότητας και της παράδοσης του κάθε τόπου.
Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς τόνισε χαρακτηριστικά:
«Στη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης που διοργάνωσε η Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Ελλάδα κα. Luela Hajdaraga, παρουσία Δημάρχων από την Αλβανία, το Κόσοβο και την Ελλάδα.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η σύσφιξη των σχέσεων των γειτονικών λαών, η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών σε θέματα τουρισμού, τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και η συζήτηση και κατάθεση εμπειρίας σε θέματα πολιτισμού.
Καταδικάζοντας με κάθε ευκαιρία το γεγονός του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και κάθε πολέμου, τονίσαμε πως ο τουρισμός αποτελεί πεδίο συνεργασίας και ενίσχυσης της εξωστρέφειας των λαών, αλλά και μοναδικός τρόπος ανταλλαγής γνώσεων και κατανόησης διαφορετικών πολιτισμών. »