Επικοινωνούμε ηλεκτρονικά, ανταποκρινόμαστε στα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας

Εκτυπώσιμη μορφή
Τετάρτη, 12/02/2014 - 21:23

Ασχολούμενος ενεργά τα τελευταία χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα όργανα της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου στα οποία συμμετέχω ως πολιτικός εκπρόσωπος, διαπίστωσα πολλές φορές την ανάγκη για μια απευθείας σχέση και επικοινωνία με την κοινωνία, ακόμη και με κατοίκους των νησιών τους οποίους δεν έτυχε ποτέ να γνωρίσω.

Η άποψη που αποτελεί την βάση των πολιτικών μου πεποιθήσεων είναι πως ο πολιτικός δεν είναι παρά ένα όργανο των πολιτών  με συγκεκριμένους σκοπούς και ρόλους, σημαντικότερος από τους οποίους είναι η προάσπιση και η εξασφάλιση της επικοινωνίας και του διαλόγου. Κανείς δεν μπορεί να οραματίζεται μόνος του πολιτικές κοινωνίες, γιατί τότε είναι απλά ονειροπαρμένος ή όπως λένε στον τόπο μου, τη Μύκονο, είναι αλαφρονούσης. Ο κάθε πολιτικός εκπρόσωπος πρέπει να συνδιαμορφώνει με τους πολίτες τα οράματα και τους στόχους του μέλλοντος και έπειτα οφείλει να τα εκφράσει ή να τα εφαρμόσει με τον καλύτερο τρόπο.

Η όλη πολιτική μου εμπειρία μου έμαθε σταδιακά, πως δεν γίνεσαι πολιτικός επειδή είσαι πολιτικός. Η υποταγή στην πολιτική μπορεί να γίνεται από υποχρέωση, από ματαιοδοξία ή ακόμη και σκοπιμότητα. Πολιτικός πρέπει να γίνεσαι ή καλύτερα να διορίζεσαι ως φορέας  των αναγκών και του οράματος των ανθρώπων της εποχής σου.

Είναι γνωστό –αν και όχι αρκετά εφαρμοσμένο- πως τα στηρίγματα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η επικοινωνία και ο διάλογος. Για μένα προσωπικά ο διάλογος και η επικοινωνία με τους πολίτες δεν εξαντλείται στο χρονικό διάστημα λίγο πριν και λίγο μετά από κάθε εκλογική ανάδειξη πολιτικών δυνάμεων. Ο διάλογος πρέπει να έχει διάρκεια και όχι ένταση, και η διάρκεια χρειάζεται πολιτικές αντοχές. Τις αντοχές μου αυτές τις αντλώ από τους συντοπίτες μου και την ισχυρή λαϊκή εντολή που μου έδωσαν. Υποχρέωσή μου ως εκπρόσωπός σας είναι να σας ενημερώνω με κάθε τρόπο για τη δράση μου. Καθώς οι συνθήκες επικοινωνίας εξελίσσονται, μαζί τους προσαρμοζόμαστε κι εμείς. Η ηλεκτρονική επικοινωνία στηρίζει την νησιωτικότητα της χώρας μας.

Η ιστοσελίδα αυτή λοιπόν σας ανήκει και απευθύνεται

·       σε όλους εκείνους που η πολιτική τους ιδιότητα ξεκινά από την ανάγκη τους να έχουν μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη άποψη για όσα συμβαίνουν γύρω τους

·       σε όσους επιδιώκουν να ενδυναμώσουν την αλήθεια και την γνώση τους ανταλλάσσοντας την εμπειρία τους με την εμπειρία των άλλων. Προσκαλεί σε  συμμετοχή

·       σε όσους πιστεύουν πως η ανταλλαγή και η διάδοση της πληροφορίας δημιουργεί τις προϋποθέσεις να γνωρίζουν καλύτερα, να κρίνουν ορθότερα να αξιολογούν πιο ώριμα

·        σε εκείνους που θεωρούν ανάγκη να στηρίξουν κάθε συλλογικότητα με όλες τις αντιθέσεις της, γιατί μέσα από αυτές ξεπηδά η αλήθεια και η δύναμη της ελεύθερης βούλησης.

Και όλα αυτά μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, ανταποκρινόμενοι στα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας.