Εκλογή του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου

Εκτυπώσιμη μορφή
Δευτέρα, 07/01/2013 - 00:00

Με μυστική ψηφοφορία αναδείχθηκε σήμερα το προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο. Πρόεδρος αναδείχθηκε η Ανδριάννα – Γεωργία Μπαφίτη, η οποία προτάθηκε από την πλειοψηφία, ενώ τη θέση του αντιπροέδρου και του γραμματέα κατέλαβαν οι κύριοι Κωνσταντίνος Κουκάς και Γιώργος Ζωγραφίδης, που προτάθηκαν από την παράταξη του κ. Κόκκινου.

Η κ. Μπαφίτη αναδείχθηκε πρόεδρος με 33 έγκυρες ψήφους και ο κ. Κουκάς αναδείχθηκε αντιπρόεδρος με 30 έγκυρες ψήφους. Σε θρίλερ εξελίχθηκε η ανάδειξη του κ. Ζωγραφίδη στη θέση του γραμματέα, αφού χρειάστηκαν 3 μυστικές ψηφοφορίες, ωστόσο ακόμη και στην 3η και τελευταία ψηφοφορία, ο κ. Ζωγραφίδης δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων. Ωστόσο, το «πράσινο φως» δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών (έπειτα από σχετική ερώτηση που υποβλήθηκε), το οποίο απάντησε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος, ο κ. Ζωγραφίδης μπορεί να εκλεγεί ακόμη και με μία ψήφο. Η θητεία του νεοεκλεγέντος προεδρείου θα λήξει τον Αύγουστο του 2014.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να υπηρετήσω την επόμενη διετία από την θέση ευθύνης του προεδρείου του Συμβουλίου την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους μου από όλα τα νησιά που με τίμησαν με την επιλογή τους, την περιφερειακή μου παράταξη της μείζονος μειοψηφίας “Νέα Εποχή για τα Νησιά Μας”, που με πρότεινε για την θέση του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκπροσωπώντας όλη την μειοψηφία του Σώματος και ιδίως όλους τους συντοπίτες μου, που με τη δύναμη των οποίων είχα εκλεγεί πρώτος σε αριθμό σταυρών προτίμησης σε όλες τις Κυκλάδες. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ανταποκρινόμενος στις υψηλές απαιτήσεις, για την ενότητα της Περιφέρειας μας καθώς και την εύρυθμη λειτουργία του ανώτερου αποφασιστικού πολιτικού οργάνου του Νοτίου Αιγαίου. Οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη καθοριστική διετία είναι πάρα πολλές σε όλα τα επίπεδα και η αγαστή συνεργασία, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των νησιωτών και την ανάπτυξη, καθίσταται μονόδρομος».