Εγκαίνια του Ηγουμενείου της Ι.Μ. Κεχροβουνίου Τήνου

Εκτυπώσιμη μορφή
Κυριακή, 12/05/2013 - 23:32

Τον Αγιασμό και τα Εγκαίνια του Ηγουμενείου στη Μονή Κεχροβουνίου Τήνου τέλεσε απόψε, ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’, παρουσία της Γεν. Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης κας Χριστίνας Καλογήρου, του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Ι.Μαχαιρίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Πουσσαίου, του Δημάρχου Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά, του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, της Ηγουμένης της Μονής  Ιουλιανής και των Αδελφών της Μονής, της Ηγουμένης της Μονής Θεομήτορος Ηλιουπόλεως Θεοφανούς, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, μελών της Διοικούσης το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Επιτροπής, εκπαιδευτικών και πλήθους Τηνίων και προσκυνητών.

Στους χαιρετισμούς τους, η Γενική Γραμματέας, ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος και η Ηγουμένη, τόνισαν την σημασία του έργου αποκαταστάσεως του κτιριακού συγκροτήματος του Ηγουμενείου, μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια περίπου με τις απαιτούμενες διαδικασίες, ενώ χρειάστηκαν δύο χρόνια εντατικής εργασίας για την ολοκλήρωσή του, αναφέρθηκαν στην συμβολή των Χωρών που το συγχρηματοδότησαν, Ελλάδος, Νορβηγίας, Λιχνεσταϊν και Ισλανδίας, στον απλούν, αλλά ταυτόχρονα λειτουργικό αρχιτεκτονικό τρόπο, της απαρχής ανοικοδομήσεώς του, και σε όσους με κάθε τρόπο συνήργησαν και εργάσθηκαν για την επίτευξη αυτού του μεγάλου και σημαντικού για την  Μονή έργου. Ιδιαίτερη αναφορά σε όλους τους επιβλέψαντες και εργάτες ονομαστικώς έκανε η Ηγουμένη της Μονής.

Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ στον επιλογικό χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τις Χώρες που συγχρηματοδότησαν το έργο, ειπών χαρακτηριστικά «...όταν στις καρδιές των ανθρώπων, Κρατών και λαών, βασιλεύει η ειρήνη του Θεού και η αλληλεγγύη, τότε παράγονται παρόμοια έργα πολιτισμού και ανάπτυξης».

Συνεχάρη την Περιφέρεια, τον Δήμο και τις υπηρεσίες τους για την συμβολή τους, την Ηγουμένη και την Αδελφότητα για την μέριμνα και τους κόπους τους, τον τότε Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Βουλευτή Κυκλάδων κ. Παναγιώτη Ρήγα και όλους τους παραστάντες, και ευχήθηκε η συνεργασία Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης πάντα να είναι αγαστή και παρόμοια έργα να παράγει και κατέληξε λέγοντας «...ό,τι ο πανδαμάτορας χρόνος  φθείρει και καταστρέφει, η αγάπη των ανθρώπων ανακαινίζει  και συντηρεί!»

Στην διάρκεια των ομιλιών αναγνώσθηκε και μήνυμα του Βουλευτή κ. Παναγιώτη Ρήγα.

Μετά την τέλεση των Εγκαινίων οι πάντες εθαύμασαν τους ανακαινισμένους χώρους του Ηγουμενείου και της τράπεζας, όπου παρετέθη προς όλους μοναστηριακή παραδοσιακή δοχή.