Δώρο Χριστουγέννων στους δημοσίους υπαλλήλους από το Δήμο Μυκόνου

Εκτυπώσιμη μορφή
Δευτέρα, 23/12/2019 - 13:29

Δώρο Χριστουγέννων στους δημόσιους υπαλλήλους από το Δήμο Μυκόνου.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία του Δήμαρχου Μυκόνου καταβάλλεται ένας επιπλέον μισθός ως επίδομα σίτισης και διαμονής.

Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μύκονου εγκρίθηκε η εισήγηση του Δημάρχου κ . Κωνσταντίνου Κουκά για την ενίσχυση των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στο νησί. Συγκεκριμένα , η απόφαση αφορά την παροχή δωρεάν σίτισης και κατάλληλου καταλύματος διαμονής στους δικαιούχους ιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων , το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ε.Κ.Α.Β και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν το νησί της Μυκόνου ή εναλλακτικά την αναγκαιότητα χορήγησης στους άνω δικαιούχους εφαπαξ χρηματικού ποσού ως βοήθημα.
Το ποσό των 200.000 ευρώ έχει προβλεφθεί στο προϋπολογισμό του Δήμου Μυκόνου για το οικονομικό έτος 2019 και καλύπτεται από το σύνολο του από δημοτικούς πόρους.
Επισημαίνεται ότι ο δήμος ήδη μισθώνει ακίνητο για τη στέγαση ορισμένων υπάλληλων και εδώ και τέσσερα χρονιά επιδοτεί συστηματικά τους ιατρούς που υπηρετούν στο κέντρο υγείας του νησιού .
Υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα παροχής ενίσχυσης δημοσίων λειτουργών που υπηρετούν σε μικρούς νησιωτικούς ή ορεινούς δήμους της χώρας νομοθετήθηκε μετά από σχετική εισήγηση της παρούσας Δημοτικής Αρχής Μυκόνου.

Σε σχετική δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου τόνισε:

«Συνεχίζουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ,να καλύπτουμε πραγματικές ανάγκες που δεν μπορεί να καλύψει η Πολιτεία ενισχύοντας τους δημοσίους υπάλληλους που υπηρετούν στη Μύκονο.
Στόχος μας είναι η επέκταση του επιδόματος και στους δημοτικούς μας υπαλλήλους που όλα αυτά τα χρόνια σε δύσκολες συνθήκες με ευσυνειδησία και συνέπεια εργαστήκαν για να κρατήσουμε όρθιο το Δήμο και να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες του νησιού.»