Ασπίδα για την υγειονομική θωράκιση του νησιού τα μέτρα που πρότεινε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς

Εκτυπώσιμη μορφή
Τρίτη, 23/03/2021 - 00:00

Στα μέτρα που έχει προτείνει και πρόκειται να εφαρμοστούν το προσεχές διάστημα για την υγειονομική θωράκιση του νησιού και την διασφάλιση της τουριστικής περιόδου, αναφέρθηκε στην ενημέρωση που έκανε προς το Σώμα στο ξεκίνημα του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.

Όπως τόνισε ο κ. Κουκάς :

Η προστασία της δημόσιας υγείας και η ουσιαστική συνεργασία με τη Πολιτεία αποτελούσε και αποτελεί σταθερή μας επιλογή, όλο αυτό το χρόνο που πέρασε από την έναρξη της πανδημίας.Παράλληλα, η συνεχής στήριξη του Κέντρου Υγείας, η αγορά και η πραγματοποίηση Rapid Tests, οι απολυμάνσεις, η προμήθεια υλικών προστασίας στους δημοτικούς μας υπαλλήλους και σε στελέχη δημόσιων υπηρεσιών και φορέων , η στήριξη της διαδικασίας για τον εμβολιασμό, αποτέλεσαν και αποτελούν αδιαμφισβήτητες πράξεις μας.
Με δεδομένο όμως της κινητικότητας που υπάρχει στο νησί ενόψει της προετοιμασίας για την τουριστική περίοδο , έχουμε προτείνει, εδώ και αρκετές εβδομάδες, τόσο τη συνεχή πραγματοποίηση τεστ στις πύλες εισόδου -λιμάνι, αεροδρόμιο- όσο και την προτεραιότητα στον εμβολιασμό για τους ανθρώπους του τουριστικού κλάδου.Αναγνωρίζουμε απολύτως τη κρίσιμη συγκυρία και ξεκαθαρίζουμε ότι, όπως εγγράφως έχουμε προτείνει, είμαστε διατεθειμένοι και να χρηματοδοτήσουμε αυτές τις δράσεις και να τις ενισχύσουμε με το απαραίτητο προσωπικό.
Στο πλαίσιο αυτό και αναμένοντας την επίσημη απάντηση της Πολιτείας για τις προτάσεις μας, παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις, θα ξεκινήσουμε με δικά μας έξοδα τις επόμενες μέρες την πραγματοποίηση Rapid Tests σε όσους έρχονται στο νησί μέσω του Λιμένα. Συνεχίζουμε με πράξεις να στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία στο τόπο μας. Με απόλυτο σεβασμό στην κόπωση που υπάρχει , καλώ όλους γι’ άλλη μια φορά να τηρήσουμε τα μέτρα και να συμβάλλουμε ενεργά στη γρηγορότερη επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής μας ζωής.