Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα από την Θεατρική Ομάδα Μυκόνου

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 12/03/2021

Η Θεατρική Ομάδα Μυκόνου μας παρουσιάζει το έργο του Simon Stephens Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα βασισμένο στο πολυβραβευμένο μυθιστόρημα του Mark Haddon που μιλάει για την διαφορετικότητα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κ.Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ. από την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου έως την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στις 20.00'. Kράτηση θέσης στο τηλ: 2289027190 καθημερινές 9.30-15.00. Γενική είσοδος 7 ευρώ. Σημείωμα του σκηνοθέτη πάνω στο έργο:Ενα ιδιαίτερο έργο που έτυχε μεγάλης επιτυχίας. Αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες, ενέπνευσε νέους κάθε ηλικίας και επηρέασε χιλιάδες θεατές σε πολλές θεατρικές σκηνές του κόσμου.Ολα ξεκινούν μ' ένα μυστηριώδη θάνατο ενός αθώου πλάσματος, ο οποίος συγκλονίζει την εφηβική ψυχή του Κρίστοφερ. Ετσι ξεκινά με δικές του μεθόδους την εξιχνίαση του εγκλήματος. Ο λαβύρινθος της ζωής των ενηλίκων θα οδηγήσει σε αποκαλύψεις γύρω από τις σχέσεις των γονιών του και σε εξισώσεις με τον κοινωνικό περίγυρο. Με σύμμαχο μιαν εκπαιδευτική συνείδηση καθοδηγείται στην κάθαρση καθώς κατανοεί τον δικό του ρόλο στο θαύμα του σύμπαντος. Πρόκειται για μια βαθιά τρυφερή ιστορία ενός εφήβου με ιδιαίτερες ικανότητες. Ο αυτισμός έχει και την δύναμη να εκφραστεί μέσα από μια μαθηματική διάνοια.Μια ελεγεία κόντρα στο κόσμο του ψεύδους και της υποκρισίας, που μάχεται για την ισότητα και τ ανθρώπινα δικαιώματα με τόλμη κι αυτοπεποίθηση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία-Μετάφραση-Σκηνογραφία: Δομένικος Δημήτρης Κουκάς Φωτισμοί: Πάνος Γκιώκας Μουσική επιμέλεια: Αρτέμης Ευθυμίου Ενδυματολόγος: Ειρήνη ΓρυπάρηΥποβολείο: Μαρία Ευαγγελία Δούρου Βιντεοσκόπηση-Ηλεκτρονικό αρχείο: Θανάσης Κουσαθανάς Γραφιστικός σχεδιασμός αφίσας-προγράμματος: Ειρήνα Bούλγαρη Σχέδιο φιγούρας αφίσας: Μάκης Μωράκης Εικονογράφος προγράμματος: Πηνελόπη Γατσά ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ:Μάριος Ξυδάκης Κρίστοφερ Μπουν, Βάσια Γκότση Κα Σίαρς/Κα Γκασκόιν/Φωνή στο τρένο/Ταξιδιώτισσα, Σταυρούλα Βενιζέλου Σιβόν, Θάνος Δελαπάσχος Αστυφύλακας, Φώτης Καρναχωρίτης Υπαξιωματικός υπηρεσίας/Αστυνομικός Α’ Σταθμού/ΕπιβάτηςΑρτέμης Ευθυμίου Εντ Μπουν (ο πατέρας)/Αστεγος σταθμού, Μαρία Μαλλιάκου Τζούντι (η μητέρα), Αννα Μπατή Κυρία Αλεξάντερς, Βάσω Τάσσου Κα Τόμπσον/Επιβάτης/Πανκ κορίτσι/Φωνή στο σταθμό/Κοινωνική λειτουργός, ΜιχαέλαΑσημομύτη Γειτόνισσα/νεαρή στο σταθμό/ΑΤΜ/Φωνή συνείδησης, Δομένικος Δημήτρης Κουκάς Αιδεσιμότατος Πίτερς/Αραβας επιβάτης, Γιώργος Καρανικόλας Περίπολος Σταθμού, Γεράσιμος Χανιώτης Ρότζερ/Υπάλληλος στο εκδοτήριο του σταθμού, Μαρία Ευαγγελία Δούρου Κυρία/Καφετζού/Καταστηματάρχισσα/Βοηθός σκηνής, Ειρήνη Γρυπάρη Μυστηριώδης κυρία, Βλάσσης Κουσαθανάς Ο μικρός Κρίστοφερ, Ντιέγκο Ο σκύλος του Κρίστοφερ "Ονομάζομαι Κρίστοφερ Τζον Φράνσις Μπούν και αυτή είναι η ιστορία μου.

Αυτή η ιστορία δεν έχει καλούς και κακούς, έχει αλήθειες και ψέματα. Εμένα δεν μου αρέσουν τα ψέματα ακόμα κι αν η αλήθεια με βάλει σε μπελάδες.Επίσης δεν τα πάω καλά με τους ανθρώπους γιατί μου είναι δύσκολο να τους καταλάβω, νομίζω όμως πως είναι το ίδιο δύσκολο και γι αυτούς να καταλάβουν εμένα.Γι αυτό σας ευχαριστώ που ήρθατε να ακούσετε την ιστορία μου, ίσως έτσι καταφέρουμε να έρθουμε λίγο πιο κοντά."Σύμφωνα με τα νέα μέτρα προστασίας από τον covid -19 η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες με την επίδειξη πιστοποιητικού και ταυτότητας.Παιδιά πάνω από 12 ετών εισέρχονται με self test 24 ωρών