Παράσταση: «Πέτρος, ο Πελεκάνος της Μυκόνου» στην Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου «Παναγία Τουρλιανή»

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 13/12/2017

Τη θεατρική παράσταση «Πέτρος, ο Πελεκάνος της Μυκόνου» παρουσιάζει η Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου «Παναγία Τουρλιανή», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει για τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το έργο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εντελώς δωρεάν μικροί και μεγάλοι την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19.00 στον χώρο της Αδελφότητας (Σεπολίων 61, Αθήνα).

Η θεατρική ανάγνωση ανήκει στην Μαρίνα Πετρή, ενώ η χορογραφική παντομίμα στον Δημήτρη Μαμιό. Η θεατρική - εικαστική περφόρμανς, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μαρίνας Πετρή (εκδόσεις Μυκόνιο Φώς - Ελευθερουδάκης), συνοδεύεται από βίντεο σκηνοθετημένα και με μουσική υπόκρουση από την συγγραφέα-ζωγράφο, φτιαγμένα ειδικά για το έργο, με τους τίτλους: «Η αγία Μύκονος», «επτά τραγούδια θα σου πω», «Τζόλιετ », «I Will Survive », «Τον εαυτό του παιδί», «μοντέρνοι καιροί» , «I dreamed a dream», «My way». Τα βίντεο παρουσιάζουν μια ελεγεία εικόνων της Μυκόνου που θα μείνει στην ιστορία και την ψυχή μας.

Η ιστορία του Πέτρου, του μικρού ροδοπελεκάνου, είναι συνυφασμένη με τα φτωχά μετακατοχικά χρόνια και το μοναδικό παγκοσμίως τουριστικό θαύμα της Μυκόνου. Η Μαρίνα Πετρή αποδίδει μαζί με τις άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Μυκόνου, το πνεύμα του πελεκάνου, που θα μένει αδιάβλητο στα φαινόμενα των καιρών σαν μάθημα ηθικής και επίγνωσης τόσο για τους μικρούς, όσο και για τους μεγάλους αναγνώστες. Η εικονογράφηση, με απλά μολυβοχρώματα, θα δείξει ότι το απλό δεν είναι απλοϊκό αλλά σημαίνον. Το σύνολο της έκδοσης, δροσερό και χαρούμενο, φιλοδοξεί με την παράλληλη Αγγλική του απόδοση να δώσει κάτι ακόμα από τις πνευματικές άγνωστες πτυχές του νησιού σε όλο τον κόσμο. Ο πιο διάσημος πελεκάνος του κόσμου είναι η ψυχή της Μυκόνου που διάλεξε να ριζώσει και να ζήσει με τους ανθρώπους».