Μουσική εκδήλωση σήμερα στο αρχαιολογικό μουσείο Μυκόνου‏

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Τρίτη, 01/04/2014

Από την 1η Απριλίου 2014 έως και 31 Οκτωβρίου 2014, το ιερό νησί της Δήλου εντάσσεται στο Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Αναβάθμισης τριάντα τριών αρχαιολογικών χώρων του Υπουργείου Πολιτισμού. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το Πρόγραμμα, η Δήλος μας, συγκαταλέγεται στους 33 αρχαιολογικούς χώρους με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα πανελλαδικά και γι αυτό το λόγο το απόγευμα στις 18:00’, διοργανώνεται μουσική εκδήλωση που θα κρατήσει μέχρι και τις 20:00’, όπου βάσει προγράμματος θα κλείνει για τους έξι επόμενους μήνες ο χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Όπως άλλωστε δήλωσε και ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων «Το Πρόγραμμα αυτό δεν αφορά μόνο στη διεύρυνση του ωραρίου από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, επί επτά ημέρες την εβδομάδα, από 1ης Απριλίου έως 31ης Οκτωβρίου, στα εν λόγω μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους… Στη βελτίωση της πρόσβασης των επισκεπτών. Στην αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Στην καλύτερη λειτουργία των εκδοτηρίων και των ακυρωτικών μηχανημάτων. Στην επέκταση και αναμόρφωση των αναψυκτηρίων. Στην εφαρμογή νέου πολιτιστικού μάρκετινγκ. Στη συνεργασία με την τουριστική επιχειρηματικότητα, αλλά και με τον εμπορικό κόσμο και με κάθε άλλο κρίκο της αλυσίδας που συνδέει την πολιτιστική μας κληρονομιά με τη σημερινή Ελληνική κοινωνία, την εθνική μας ταυτότητα με τη σύγχρονη ανάπτυξη. Το ονομάζουμε Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα διότι σηματοδοτεί μια εθνική υπόθεση, ένα στοίχημα που μας αφορά όλους».

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της Μουσικής Εκδήλωσης έχει αναλάβει η Μουσική Σχολή Φίννις και σας περιμένουμε όλους στον περιβάλλοντα χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Μυκόνου για μια υπέροχη βραδιά.