Συνάντηση του δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Εκτυπώσιμη μορφή
Κυριακή, 07/02/2021 - 00:00

Επίσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησε ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς.

Ο δήμαρχος Μυκόνου συνάντησε τον υπουργό Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή Στέλιο Πέτσα, αντίστοιχα, για θέματα του δήμου Μυκόνου αλλά και γενικότερα για ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικοί δήμοι.

Ειδικότερα, ο Κώνσταντίνος Κουκάς και η ηγεσία του ΥΠΕΣ συζήτησαν για τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομών στο νησί της Μυκόνου με επίκεντρο τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και τις ανάγκες ενίσχυσης του δήμου με προσωπικό κυρίως μηχανικών.

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς ενημέρωσε επίσης την ηγεσία του υπουργείου για την άμεση αποστολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για έγκριση της δωρεάς της Δημοτικής Στέγης Μελέτης Πολιτισμού και Παράδοσης.

Επιπλέον, ο δήμαρχος παρουσίασε στους κκ Βορίδη και Πέτσα τις ενέργειες της δημοτικής αρχής Μυκόνου για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, όπως τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων αλλά και για το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κοροναϊού.

O δήμαρχος Μυκόνου μετά τις συναντήσεiς δήλωσε σχετικά:

«Η διασφάλιση της χρηματοδότησης βασικών έργων υποδομής με κυριότερα, το αποχετευτικό και την ύδρευση, η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Δήμου με προσωπικό, ειδικά μηχανικών, η συμβολή του Δήμου στην αντιμετώπιση της πανδημίας με έμφαση στην πραγματοποίηση test και στο πρόγραμμα εμβολιασμού, η άμεση αποστολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για έγκριση της δωρεάς της Δημοτικής Στέγης Μελέτης Πολιτισμού και Παράδοσης, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευρύτερα οι νησιωτικοί δήμοι, αποτέλεσαν τα κυριότερα θέματα που συζητήσαμε με την νέα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, τον Υπουργό κ. Μάκης Βορίδης, και τον κ. Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης.Τους ευχαριστώ για τη συνεργασία και το ενδιαφέρον που επέδειξαν και εύχομαι την άμεση δρομολόγηση αυτών που συζητήσαμε, ειδικά στο θέμα των Υποδομών.Η ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία Πολιτείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί τη μόνη εγγύηση για την ανάπτυξη και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής των τοπικών κοινωνιών.»