Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κ. Κουκάς επανεξελέγη αντιπρόεδρος στο Κογκρέσο Τοπικών Αρχών της Ευρώπης

Εκτυπώσιμη μορφή
Πέμπτη, 02/11/2023 - 00:00

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κ. Κουκάς επανεξελέγη αντιπρόεδρος στο Κογκρέσο Τοπικών Αρχών της Ευρώπης
Η αναγνώριση της ελληνικής Αυτοδιοίκησης και του έργου της ΚΕΔΕ από τα συλλογικά όργανα της ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης επαναβεβαιώθηκε με την εκλογή του β΄ αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά, για τρίτη συνεχή χρονιά στη θέση του αντιπροέδρου στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η εκλογή του στο προεδρείο έγινε από την Ολομέλεια των εκπροσώπων από 46 χώρες – μέλη του Συμβουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουκάς είναι επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον Ιανουάριο του 2020, εκπροσωπώντας την χώρα μας ως μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά:
«Είναι πολύ μεγάλη η χαρά και η τιμή από την ανανέωση της εμπιστοσύνης των συναδέλφων και την εκλογή μου για τρίτη φορά στη θέση του αντιπροέδρου στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Μια εκλογή που επιβεβαιώνει το διεθνές κύρος της ΚΕΔΕ και της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης και αποτελεί μια ξεκάθαρη εντολή για ακόμη περισσότερη δουλειά για την προώθηση των αρχών και των αξιών του Συμβουλίου της Ευρώπης και το βασικότερο των απαραίτητων πολιτικών για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πολιτικές που προάγουν την αλληλεγγύη, ενισχύουν την οικονομική και κοινωνική συνοχή, προβάλλουν την διακριτή ταυτότητα των τοπικών κοινωνιών και διευρύνουν την συμμετοχή των πολιτών στην λήψη των αποφάσεων».