Συνάντηση Δημάρχου Μυκόνου με τον Υπουργό Επικρατείας

Εκτυπώσιμη μορφή
Πέμπτη, 01/03/2018 - 08:11
Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη είχαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου.
 
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκαν τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία της Μυκόνου με επίκεντρο αυτά της μονάδας βιολογικού καθαρισμού, αποχετευτικού δικτύου και της εν γένει διαχείρισης των λυμάτων στο νησί, καθώς και της επίσπευσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την ανέγερση του νέου Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου Άνω Μεράς (δωρεά οικογένειας Δακτυλίδη).
 
Οι δυο άνδρες ανέπτυξαν εν συντομία στον κ. Φλαμπουράρη τόσο τα σημαντικότερα έργα που έχουν υλοποιηθεί, όσο και όσα έργα βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, όπως το πρώτο Κλειστό Γυμναστήριο Μυκόνου, ο πρώτος Βρεφονηπιακός Σταθμός και πολλά ακόμα.
 
Ο κ. Κουκάς ανέλυσε στον Υπουργό Επικρατείας τη μεγάλη ανάγκη υλοποίησης του έργου της επέκτασης της μονάδας βιολογικού καθαρισμού, προϋπολογισμού 4.830.000,00 € προ ΦΠΑ, εξηγώντας του ότι υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι απαραίτητες και εγκεκριμένες μελέτες και ότι πλέον απαιτείται η συνδρομή της Κυβέρνησης, ώστε να βρεθεί η χρηματοδότηση του έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού επ' ωφελεία του συνόλου των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.
 
Επιπρόσθετα, ζητήθηκε από τον κ. Φλαμπουράρη η παρέμβαση της Κυβέρνησης για την επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, αναφορικά με την αξιοποίηση της μεγάλης δωρεάς της οικογένειας Δακτυλίδη, προκειμένου να ανεγερθεί το ταχύτερο δυνατό το νέο Γυμνάσιο Άνω Μεράς.
 
Ο κ. Φλαμπουράρης έδειξε απόλυτη κατανόηση στα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής και δεσμεύτηκε να συνδράμει για την προώθηση των ανωτέρω ζητημάτων, ενώ δεν παρέλειψε να επιβραβεύσει τις επιλογές και τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, σχετικά με τα έργα που προτάθηκαν για υλοποίηση.