Συνάντηση Δημάρχου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Εκτυπώσιμη μορφή
Πέμπτη, 11/01/2018 - 19:45

Πολύ θετικές οι εξελίξεις με το ναυάγιο στο Τραγονήσι.

Προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά είχαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και ο Υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχετικά με την πορεία των εργασιών του ναυαγίου στο Τραγονήσι, παρουσία και του Προέδρου της Δημόσιας Αρχής Λιμένων κ. Δημοσθένη Μπακόπουλου.

Μετά την καταλυτική παρέμβαση του Υπουργού κ. Κουρουμπλή, σε συντονισμό με τη Δημοτική Αρχή της Μυκόνου και τους χειρισμούς του κ. Μπακόπουλου, η ασφαλιστική εταιρία του πλοίου ανέλαβε πέραν της απορρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής του ναυαγίου, την απομάκρυνση του πλοίου και του φορτίου αυτού.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με το αρμόδιο τοπικό Λιμεναρχείο Μυκόνου, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες, διασφαλίζοντας ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της Μυκόνου.

Ο κ. Κουκάς, πέραν του βασικού ζητήματος του ναυαγίου, ενημέρωσε τον κ. Κουρουμπλή για την πορεία του Διαγωνισμού για την ανακατασκευή του Λιμανιού της Δήλου, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι δυο άνδρες συζήτησαν για τα Λιμάνια της Μυκόνου, την τουριστική σεζόν και την κρουαζιέρα, τις θαλάσσιες συγκοινωνίες και άλλα ζητήματα που αφορούν στη νησιωτικότητα ευρύτερα.