Περισσότεροι από 300 Μυκονιάτες στην Τήνο για τον εορτασμό των 195 ετών από την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας

Εκτυπώσιμη μορφή
Τετάρτη, 31/01/2018 - 17:00

Η εικόνα της Παναγίας, στην οποία αποδίδονται πολλά θαύματα, βρέθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1823 στο κτήμα Δοξαρά στην Τήνο και σε εκείνη ακριβώς την τοποθεσία κτίστηκε ο σημερινός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που σήμερα αποτελεί παγκόσμιο προσκύνημα για την Ορθοδοξία.

Στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 195 ετών από την εύρεση της Εικόνας της Παναγίας της Τήνου παρευρέθηκαν πλήθος πιστών Μυκονιατών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, η Αντιδήμαρχος κ. Ειρήνη Γρυπάρη, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Κουσαθανάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαρσούλα Χανιώτη και η Πολιτευτής Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού.

Μετά το πέρας της Διαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέστηκε Ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σάμου & Ικαρίας Ευσέβιου και Σύρου & Μυκόνου Δωρόθεου Β’, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.

Πιο συγκεκριμένα, στις 2 το μεσημέρι, ώρα κατά την οποία ευρέθη η αγία Εικόνα της Μεγαλόχαρης, πραγματοποιήθηκε λαμπρή λιτάνευση, με επικεφαλής τους δυο Μητροπολίτες και παρουσία πλήθος πιστών.

Τιμές απέδωσαν το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ609, σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Τήνου, αλιευτικά σκάφη, καθώς επίσης και εισελθόντες στον λιμένα τόσο το πλοίο SUPERFERRY II όσο και το πλοίο BLUE STAR PAROS τα οποία με τους συριγμούς τους έδωσαν μια άλλη ατμόσφαιρα στην Τήνο.

Με τη Δύση του Ηλίου, κατά το έθος, εκατοντάδες μαθητών όλων των βαθμίδων, μαζί με το πλήθος των πιστών, συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του Ναού της Παναγίας όπου και ξεκίνησε η γνωστή λαμπαδηφορία, τα Φαναράκια και κατευθύνθηκε σε όλη την πορεία της εκεί όπου οι Τήνιοι για πρώτη φορά ελιτάνευσαν το ιερό Εικόνισμα με λαδοφάναρα της εποχής.