Οι παιδικοί σταθμοί του Π.Α.Κ.Ο «Γ. ΑΞΙΩΤΗΣ» ανοίγουν μετά από εργασίες ανακαίνισης

Εκτυπώσιμη μορφή
Τετάρτη, 30/09/2020 - 00:00

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Π.Α.Κ.Ο "Γ. ΑΞΙΩΤΗΣ" θα υποδεχθούν τα παιδιά την 1η Οκτωβρίου εμφανώς ανανεωμένοι! Η διοίκηση του Οργανισμού εκμεταλλεύτηκε το διάστημα που παρέμειναν κλειστοί τον Σεπτέμβριο πραγματοποιώντας εργασίες ανακαίνισης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων.

Η μεγαλύτερη έκπληξη που επιφυλάσσεται στους μικρούς μας φίλους είναι η τοποθέτηση χλοοτάπητα και νέων παιχνιδιών στους προαύλιους χώρους και των δύο παιδικών σταθμών, στον Ομβροδέκτη και στην Άνω Μερά.

Στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, περιλαμβάνονται η πλήρης ανακαίνιση της κουζίνας στην Άνω Μερά με την αντικατάσταση των επίπλων και των ηλεκτρικών συσκευών με inox στοιχεία, η ανανέωση του εξοπλισμού στις κουζίνες, η αγορά νέων πλυντηρίων ρούχων και η αγορά πιεστικών για την καλύτερη παροχή νερού και στους δύο σταθμούς , η κατασκευή νέας πέργκολας και η τοποθέτηση νέου φράχτη στον σταθμό της Άνω Μεράς, η ανακαίνιση των χώρων wc στον σταθμό του Ομβροδέκτη, η αγορά ηλεκτρικών σκουπών για το καθάρισμα του χλοοτάπητα, η ανανέωση της μελέτης πυρασφάλειας, διάφορές ξυλουργικές εργασίες , ελαιοχρωματισμός και απολύμανση των κτιρίων και το καθάρισμα των κήπων.

'Όλες οι προαναφερθείσες εργασίες αποτελούσαν αναγκαιότητα από καιρό και έγιναν σύμφωνα με τις υποδείξεις των προϊσταμένων των σταθμών. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δαπάνες που αφορούν την αγορά νέων παιχνιδιών για τους προαύλιους χώρους και την αντικατάσταση της κουζίνας, καλύπτονται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, συνολικής δαπάνης 50.000 ευρώ. Η ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έγινε με ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης του Οργανισμού. Οι υπόλοιπες δαπάνες καλύπτονται από τους πόρους του Π.ΑΚ.Ο. " Γ. ΑΞΙΩΤΗΣ".

Στις ενέργειες του ΔΣ του Οργανισμού για τις δύο δομές προστίθεται και η πρόσληψη τεσσάρων καθαριστριών με στόχο να διατηρούνται οι χώροι καθαροί και απολυμασμένοι σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο, κ. Κωνσταντίνο Κουκά, για την διαρκή αρωγή και υποστήριξη στο έργο μας, την Τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου για την πρόθυμη παροχή των υπηρεσιών τους, όποτε τους ζητήθηκε, καθώς και τους υπαλλήλους του Οργανισμού για την συμβολή τους στην ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών. Ευχόμαστε στους μικρούς μας φίλους και στις οικογένειές τους καλή χρονιά με υγεία!

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Ο. Γ. ΑΞΙΩΤΗΣ Άννα Καμμή