Εισήγηση του Δημάρχου Κώστα Κουκά στην ΠΕΔ για υποχρεωτικούς ελέγχουν και rapid test σε λιμάνια και αεροδρόμια

Εκτυπώσιμη μορφή
Τετάρτη, 17/02/2021 - 00:00

Την αναγκαιότητα διενέργειας τεστ για covid-19 σε όσους μετακινούνται στα νησιά των Κυκλάδων επεσήμανε στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.

Ο κ. Κουκάς έθεσε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης επισημαίνοντας ότι στη Μύκονο τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου αφίχθησαν εκατοντάδες άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί είτε επιστρέφοντας από τις διακοπές τους, είτε ως συνεργία που ήρθαν νόμιμα για εργασία στο νησί.

Αυτές ακριβώς οι αφίξεις σε συνδυασμό με την χαλαρότητα που επέδειξε μία μικρή μειοψηφία είχαν ως αποτέλεσμα τη σημερινή υγειονομική εικόνα.

Για να αντιμετωπιστεί το ταχύτερο δυνατό και στο μέγιστο βαθμό η σημερινή κατάσταση, ο κ. Κουκά πρόσθεσε ότι χρειάζεται να εντατικοποιηθούν και να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι και πρότεινε να ζητήσει η ΠΕΔ από τους αρμόδιους υπουργούς να εγκαταστήσουν σε όλες τις πύλες εισόδου και εξόδου (λιμάνια και αεροδρόμια) των νησιών των Κυκλάδων για το προσεχές διάστημα και ως την εφαρμογή νέων οδηγιών, μόνιμο ελεγκτικό μηχανισμό με υποχρεωτικά rapid test covid19 εκτός και αν υπάρχει πολύ πρόσφατο πιστοποιητικό στα χέρια του ταξιδιώτη.

Η ενέργεια αυτή, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μυκόνου, θα συμβάλει ουσιαστικά στη θωράκιση της δημόσιας υγεία, αλλά και την ομαλή επανεκκίνηση της κανονικότητας στην οικονομική και κοινωνική ζωή, ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, που είναι σημαντική από πλευράς δυνητικών εσόδων, για την τοπική και την εθνική οικονομία.

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου ψήφισε ομόφωνα την πρόταση του Δήμαρχου Μυκόνου.