«Υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Μυκόνου με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) στα πλαίσια του Έργου ‘’Authenticities’’ για την προστασία των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας»

Εκτυπώσιμη μορφή
Παρασκευή, 23/07/2021 - 01:00

Ο Δήμος Μυκόνου προχώρησε σήμερα 23 Ιουλίου στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)», στο πλαίσιο του προγράμματος «Authenticities».

Για αυτό το σκοπό, στο Δημαρχείο Μυκόνου παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ κ. Π. Κανελλόπουλος, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΟΒΙ κ. Δ. Χρόνης, ο πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών της Χώρας Μυκόνου (ΣΕΕΧΩΜ) κ. Η. Ζησιμόπουλος που θα συμβάλλει στο πρόγραμμα ως συνεργαζόμενος φορέας, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Μυκόνου κ. Μ. Ατζαμόγλου.

O OBI που είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την χορήγηση τίτλων βιομηχανικής ιδιοκτησίας υλοποιεί το έργο «Authenticities» σε συνεργασία με το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) που διαχειρίζεται τα δικαιώματα σχετικά με τα εμπορικά σήματα, τα σχέδια και τα υποδείγματα της ΕΕ, που ισχύουν σε ολόκληρη την ΕΕ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων το Παρίσι, η Ρώμη, το Μιλάνο και η Θεσσαλονίκη αποσκοπεί στη δημιουργία και διατήρηση ενός ζωντανού δικτύου Ευρωπαϊκών πόλεων που προωθούν διαρκώς την αγορά αυθεντικών προϊόντων. Επιπλέον στην καλλιέργεια κουλτούρας αγοράς αυθεντικών προϊόντων σε ομάδες στόχους που μακροχρόνια θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για τις επόμενες γενιές, όπως φοιτητές, μαθητές, καθώς επίσης και σε ομάδες στόχους που έχουν αρμοδιότητα στον εντοπισμό και καταστολή της παραβίασης, όπως οι αρχές επιβολής (ΣΔΟΕ, αστυνομία, τελωνεία, λιμενικό).

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές δράσεις για τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές και ένα στοχευμένο πρόγραμμα επικοινωνίας με slogan «Το ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ είναι αιώνιο».

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, τόνισε:

«Η υπογραφή του συγκεκριμένου μνημονίου στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας της Διανοητικής Ιδιοκτησίας και την καλλιέργεια νοοτροπίας αγοράς αποκλειστικά αυθεντικών προϊόντων.
Με δεδομένο ότι από όλη την Ελλάδα στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία συμμετέχουν μόνο η Θεσσαλονίκη και η Μύκονος, αναδεικνύεται η απόφαση να καταστήσουμε το νησί πρωταγωνιστή στις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη μίας καταναλωτικής κουλτούρας που θα προωθεί τα αυθεντικά προϊόντα θα στηρίζει την υγιής επιχειρηματικότητα και τις τοπικές κοινωνίες.».

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ