Η Μύκονος αποκτά τον δικό της Βρεφονηπιακό Σταθμό

Εκτυπώσιμη μορφή
Παρασκευή, 17/11/2017 - 09:50

Έτοιμο προς Δημοπράτηση είναι το έργο για την κατασκευή του Πρώτου Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Μυκόνου, μετά τη θετική γνωμοδότηση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης στις 10.11.2017 για την έγκριση διακήρυξης καθώς και της κατάρτισης των όρων από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην τελευταία συνεδρίασή της.

Το έργο με τίτλο ''Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Μυκόνου'' θα δημοπρατηθεί προσεχώς και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 1.275.000 €.

Πιο ειδικά, το έργο αποτελείται από μια αίθουσα απασχόλησης βρεφών, δυο αίθουσες ύπνου βρεφών, δυο αίθουσες απασχόλησης νηπίων, μια αίθουσα ύπνου νηπίων, μια τραπεζαρία, μια κουζίνα, δωμάτιο μόνωσης, χώρο αναμονής, χώρο αλλαγών για τα βρέφη και χώρο παρασκευής γάλακτος. Επίσης, διαθέτει γραφεία προσωπικού και διεύθυνσης. Το κτίριο περιλαμβάνει αποθήκες, WC προσωπικού, νηπίων και ΑμεΑ, όπως και άλλους απαραίτητους υποστηρικτικούς – βοηθητικούς χώρους. Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, στη προσβασιμότητα, στους χώρους στάθμευσης, στον αύλειο χώρο και την περίφραξη αυτού. Το σύνολο του βρεφονηπιακού σταθμού (κτίριο και αύλειος χώρος) θα είναι πλήρως εξοπλισμένο, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η λειτουργικότητά του. Για την υλοποίησή του εκπονήθηκε Μελέτη Προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία.

Η δυναμικότητά του είναι για 60 βρέφη και νήπια (18 βρέφη και 42 νήπια) καλύπτοντας ένα εύρος ηλικιών από 2 μηνών έως 4,5 ετών. Το κτίριο θα καλύπτει συνολική επιφάνεια 400 m2 σε οικόπεδο επιφάνειας 4.003,0 m2, ιδιοκτησίας του Δήμου Μυκόνου, στην περιοχή Αργύραινα.

Η χρηματοδότησή του στηρίχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ 2014-2020, ύστερα από ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή Μυκόνου και εντάχθηκε στις 07.06.2016 με σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Σε συνέχεια της Διαβαθμιδικής Σύμβασης που ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 05.04.2016, ο Δήμος Μυκόνου εκχώρησε την αρμοδιότητα για την υλοποίηση του έργου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο Δήμος Μυκόνου ανέλαβε και εκπόνησε όλες τις τεχνικές και οικονομικές μελέτες, τα τεύχη δημοπράτησης και έλαβε όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.

Πρόκειται, αναμφίβολα, για ένα σημαντικό έργο για τους Μυκονιάτες γονείς, που καλύπτει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στο νησί μας.

Προσηλωμένοι στο τρίπτυχο Παιδεία-Αθλητισμός-Πολιτισμός, επενδύουμε στη νέα γενιά Μυκονιατών.